Nem akarunk? Nem tudunk normálisan élni?

A mai napon beszélgettem egy kedves, fiatal ismerősömmel. Azt mondja, nem érti, hogy az embereknek miért kell állandó veszekedéssel tölteni a házasságukat, a párkapcsolatukat? Elmondta, hogy nem él párkapcsolatban, de úgy érzi, hogy harmóniát tudna biztosítani magának és a jövőbeni társának. Elmondta, hogy sok perpartvar-típust és egó-játékot ismer, amellyel körülvették a családtagjai, s ezáltal biztonsággal tudja, hogy nem kíván ilyenben élni.

Nyilván így van, ahogy mondja.

Amennyiben az emberek ismerik Önmagukat, ismerik az érzéseiket, érzelmi kilengéseiket és azokat a játszmákat, amelyeket nap, mint nap játszanak, igen, biztonsággal mondhatom, hogy elég tudatosak ahhoz, hogy:

  1. Elkerüljék az emberi játszmákat a nap minden órájában………
  2. Felismerjék a már ismert vesztes stratégiákat és tudatosan törekedjenek a nyertes megoldásokra…
  3. Azokat az érzelmi mintákat (sablonokat), amelyeket örökül hagytak rá a szülők, vagy amelyeket Önmaga gyermekként használt, fel tudja ismerni és Felnőttként tud viselkedni.
  4. Ismeri a saját egóját, és sok munkával már olyan magas tudatossági szinten áll, ahol az érzelmi hatásokra a harmónia és az együttműködés erejével válaszol.

El lehet ide jutni. Fel kell tárni az Önmagunkban működő mintákat, fel kell ismerni a játszmáinkat. Ehhez az érzelmeink kezelése és kiművelése elkerülhetetlen. Én már megtettem a magam életéért, a családomban működő harmóniáért. Sokkal kiegyensúlyozottabb, bonyolultságtól mentes, boldog életet élhetek. És ezek nem üres szavak. Valóban így működik. Csak Neked is meg kell tenni azt az egy lépést, hogy Tégy magadért valamit. A semmiből semmi nem lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük